Arkistoitu

MillenniumX täytti Helsingin kaapelitehtaan roboteilla ja koodaamisesta kiinnostuneilla nuorilla


Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettiin perjantaista sunnuntaihin 20.–22.5.2016 nuorille suunnattu maksuton pelaamiseen, koodaamiseen ja innovaatioihin keskittyvä tapahtuma MillenniumX.

MillenniumX tapahtuma Helsigin kaapelitehtaalla veti perjantaina yli tuhatpäisen yleisön.

Tapahtuman suojelijana toimi tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio ja avajaisissa puhunut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen toivotti kaikille “onnistunutta päivää, oppimisen kokemuksia ja uteliasta suhtautumista kaikkeen uuteen”.

MillenniumX:ssä riitti nähtävää ja koettavaa. Tapahtuman ohjelmat oli suunnattu ensisijaisesti 9-16 -vuotiaille, tosin myös aikuisille oli tarjolla kiinnostavia esityksiä koodauksesta ja robotiikasta.

Näyttelyssä oli esillä uusimpia innovaatioita. Muun muassa sai tutustua vedenpuhdistukseen ja levien hyödyntämiseen energian tuotannossa. Lisäksi tapahtumassa pääsi opettelemaan koodaamista ja kokeilemaan uusimpia digitaalisia pelejä.

MVI_0422
videolla VEX-sarjan robotit työn touhussa.

Robotiikkaturnaus osana tapahtumaa

MillenniumX tapahtuman yhteydessä Innokas-verkosto järjesti Innokas 2016 Robotiikkaturnauksen. Yli 400 oppilasta kouluista ja kerhoista eri puolilta Suomea saapui Kaapelitehtaalle turnaukseen itse rakentamiensa robottien kanssa.

Robotiikkaturnauksessa kilpailtiin kolmessa RoboCup Junior-lajissa, joita ovat jalkapallo, tanssi- tai teatteriesitys sekä pelastus. Lisäksi oli kaksi Innokas-lajia FreeStyle ja SumoX, joista jälkimmäinen oli lajeista tänä vuonna suosituin. Uutuutena tämän vuoden turnauksessa kisailtiin First Lego League (FLL) ja Vex Robotics-lajeissa.

FreeStyle kisassa aiheena oli tänä vuonna tivoli. Joukkueet olivat rakennelleet erilaisia tivolilaitteita ja pelikoneita legoroboteilla, joista myös yleisön oli mahdollista äänestää omaa suosikkiaan. Robottien rakentamiseen tiimit olivat käyttäneet muutamista viikoista jopa kuukausiin ja koulun tai iltapäiväkerhon legojen loppuessa oli kaivettu esille myös omat legot.


Kommentoi

Textile ohje