Arkistoitu

Gadolinin videokilpailu yläkoululaisille - nyt käynnissä


Aktiviteetit / Tiedekilpailut - 03.11.2015

Miltä kemia näyttää linssin läpi? Missä kemiaa on ja mihin sitä käytetään? Mihin sinä käytät? Mitä mielikuvia näet kemiasta? Onko päiväsi ympäröity kemialla, jota muut eivät huomaa? Rakastumisen kemiaa vai autorasvaa?

Tehtävänä on tehdä video aiheesta “Minun kemiani”. Videon tyylilaji on vapaa: se voi olla hauska, asiapitoinen tai taiteellinen, tai kaikkea samaan aikaan. Luovuus on rajana, kunhan teemana on kemia. Video voi olla esimerkiksi kemian kokeellisen työn kohokohta, kavereiden haastattelu tai tutkimusmatka omaan arkeen. Muista draaman kaari ja visuaalisuus! Raati valitsee parhaimmat.

Ainoa rajoite on, että video on kuvattu älypuhelimella tai tabletilla. Maksimipituus on 120 sekuntia. Editoinnin voi suorittaa haluamallaan tavalla. Suosituksena on kahden hengen ryhmä.

Materiaalin tulee olla tekijänoikeusvapaata (esim. kuvat ja musiikki). Käytä tarvittaessa creative commons -lisenssillä olevaa materiaalia.

Tuotos uploadataan omalle kanavalle (youtube, vimeo tms.) ja linkki lähetetään saatekirjeen kera (taiteilijoiden oma näkemys videosta, esim. videon tausta-ajatus ja merkitys) osoitteeseen: veli-matti.ikavalko@helsinki.fi. Tuotoksen tulee olla creative commons-lisenssin alainen ja vapaasti jaettavissa sekä esitettävissä.

Toiveena on, että video kuvattaisiin ja editoitaisiin LUMA-viikolla 2.-8.11.2015. Viimeinen lähettämispäivä on 30.11.2015. Raati arvioi joulukuun aikana ja voittajat julkistetaan tammikuussa 2016.

Palkinnot:
1. sija 200€
2. sija 100€
3. sija 50€

Nyt videotaidetta tekemään.

teksti LUMA-resurssikeskus Kemman tiedotteesta