Arkistoitu

KISA: Murra biotekniikan myytti!


Oletko aina ihmetellyt jonkin huhun, sanonnan tai uskomuksen todenperäisyyttä? Niin olemme mekin Luovassa. Biotekniikan teemaviikon kunniaksi Luova järjestää kaikille nuorille avoimen Murra biotekniikan myytti! -kilpailun.

Kilpailu pähkinänkuoressa

  • Kilpailu on avoin kaikille 13-19-vuotiaille
  • Osallistuminen vain digitaalisilla tiedostoilla (esim. pdf tai kuva)
  • Osallistumisaika 1.9.2015 – 18.10.2015
  • Voittajat palkitaan
  • Voittajajien nimet ja työt julkistetaan Luovassa osallistumisajan päätyttyä
  • Infograafit ja posterit tulee olla itse tehtyjä ja mahdollisesti käytettyihin kuviin tulee tekijällä olla täydet käyttöoikeudet
  • Infografiikkoja voidaan käyttää Helsingin yliopiston sekä LUMA-keskus Suomi -verkoston viestinnässä

Kisaan osallistutaan lähettämällä posteri tai infograafi Luovan toimistukselle sähköpostitse omien yhteystietojen kera.

Klikkaa tästä lisätietoa kisasta

Biotekniikka on elävien organismien, niiden osien tai ominaisuuksien hyödyntämistä erilaisissa tuotteissa. Se on tieteenala, jossa sovelletaan eri luonnontieteiden, kuten biologian, kemian, fysiikan, matematiikan, lääketieteen sekä insinööritieteiden osaamista erilaisten solunosien, solujen ja niistä koostuvien organismien tutkimukseen.

Alan tutkimuksen avulla pyritään löytämään ratkaisuja ihmiskuntaa koskettaviin kysymyksiin, kuten viljelykasvien satomäärien kasvattamiseen, lääkkeiden ja rokotteiden kehittämiseen, ympäristön puhdistamiseen, elämänlaadun parantamiseen ja energian riittävyyteen.


kysy lisää tai kommentoi [6]

Hei, Todella kiva kilpailu! Pohdin vain, kuinka geenimuuntelu on esillä pelkästään positiivisessa valossa. Tietojeni mukaan geenimuunnellut viljelykasvit nimenomaan OVAT uhka biodiversiteettille. Näiden myötä viljelykasvien repertuaari kapenee entisestään. Viljelyyn liittyvään maatalousteollisuuteen liittyy räikeitä pienviljelijoiden asemaan ja luonnonmonimuotoisuuteen liittyviä riskitekijöitä. Olen siksi hieman hämmentynyt.

— Marianne · 5 09 2015 - 10:11 · #

Hei, kiitos kommentista! Kannattaa ottaa osaa kisaan ja tuoda esille tuo näkökulma. Harva asia kun on mustavalkoinen tässä maailmassa. Nuo esittämämme myytit on nostettu yleisestä keskustelusta ja tarkoituksena on herättää kiinnostus myytin kriittiseen käsittelyyn. Siihen missä määrin mainitut myytit ovat totta tai ei, emme Luovassa ota kantaa – se juurikin on myytinmurtajien tehtävä.

— Luova · 11 09 2015 - 15:49 · #

Hei, millaisia palkintoja voittajille jaetaan? Mielelläni markkinoisin kilpailua opiskelijoilleni. Ja voiko kilpailutyö olla video?

— Suvi · 1 10 2015 - 14:49 · #

Hei!

Harmi, kun kilpailu sulkeutuu heti Etelä-Suomen syyslomaviikon jälkeen. 5 jaksoissa lukioissa 2. jakso alkaa juuri ja viikko ehditään opiskella ennen lomaa. Kerron kilpailusta nyt starttaavalle bioteknologian kurssille mutta aikataulu lienee liian nopea. Hyvä kuitenkin, että bioteknologian päätä nostetaan (vaikka teemaviikko onkin syyslomaviikolla).

— Ritva · 4 10 2015 - 00:04 · #

Suvi kyseli voiko kilpailutyö olla video ja vastaus on, että kyllä voi. Kilpailusääntöihin lisätään video ja sille max pituus 45 sekunttia. Tämän koemme olevan informatiivisuudessa posteria tai infograafia vastaava.

— Luova · 5 10 2015 - 15:03 · #

Biotekniikan viikot ovat Euroopan laajuiset, siten teemaviikon ajankohta tuli meillekin annettuna.
Me Luovassa koemme aiheen tärkeäksi ja halusimme osallistua teemaviikkoon.

Kisa on jo käynnissä ja kisatuotoksia voi palauttaa vaikka tänään aina kisa-ajan päättymiseen asti (19.10. mennessä).

Hienoa, jos koulussa otetaan tämä projektiksi, mutta kisaan voi ehdottomasti osallistua muutenkin ja tehdä työn vapaa-ajallaan.
Kyse on kaikille nuorille avoimesta kisasta!

— Luova · 5 10 2015 - 15:27 · #

Textile ohje