Arkistoitu

Dyna-miiteissa seikkaillaan avaruudessa


Dyna-miittien syyskausi käynnistyy. Hyppää mukaan matkalle avaruuden, tekoälyn ja paikkatietoanalyysin ihmeellisyyksiin.

Kuva: Pekka Isometsä

Syyskauden ensimmäinen Dyna-miitti tapaaminen on lokakuun ensimmäisenä päivänä. Aiheena pääasiassa opiskelijavoimin rakennettu ja suunniteltu Aalto 1 satelliitti. Syksyn miiteissä pääset myös tutustumaan maailmankaikkeuden saloihin Syksy Räsäsen opastamana ja opit mitä astrobiologia on. Lisäksi pohditaan tekoälyä ja supertietokoneita sekä paikkatietoanalyysien mahdollisuuksia.

Dyna-miitit syksy 2015

  • to 1.10 klo 16-18 Aalto 1 – opiskelijasatelliittiprojekti
  • ti 27.10 klo 16-18 Paikkatietoanalyysit – saavutettavuus ja some
  • to 29.10 klo 10-15 Koe Kampus –tapahtuma
  • ma 9.11 klo 16-17 Syksy Räsäsen luento
  • marraskuussa Supertietokoneet ja tekoäly
  • ke 2.12 klo 16-18 Astrobiologiaa

Tarkempaa tietoa miiteistä ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen ilmaantuu miittikalenteriin. Miitteihin voi ilmoittautua 31.8 alkaen. Ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen ja viimeistään viikkoa ennen.

Mikä Dyna-miitti?

Dyna-miitit ovat LUMA-keskus Suomen järjestämiä maksuttomia tapaamisia yläkoululaisille sekä lukiolaisille. Miiteissä pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen.

Dyna-miiteissa käsitellään lukukausittain vaihtuvia teemoja. Syyskauden 2015 teemana on avaruus ja keväällä 2016 syvennytään rikosten tutkimiseen. Miitit toimivat yhteisestä teemasta huolimatta itsenäisinä tapaamisina, joten voit yhtälailla ilmoittautua vain yhteen tai kahteen kuin kaikkiinkin.

Miitit pidetään Helsingin yliopistolla, Aalto yliopistolla, tutkimuslaitoksissa tai yrityksissä Helsingin seudulla. Ne kestävät useimmiten noin 2–3 tuntia.

P.S. Osallistumalla Dyna-miitteihin voit saada lukiossasi soveltavan kurssin suorituksen. Kuinka? Klikkaa tästä ja lue ohjeet.


Kommentoi

Textile ohje