Arkistoitu

Tule ja Koe kampus!


Koe Kampus kutsuu lukiolaiset tutustumaan Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Taideyliopiston kampuksiin pääkaupunkiseudulla. Missä niistä sinä haluaisit opiskella?

Viime vuoden Koe kampus! -tapahtumassa Kumpulassa esiteltiin fysiikan tutkimuksen ja opiskelun ihmeellisyyksiä. Kuva: Veikko Somerpuro.

Pääkaupunkiseudun yliopistojen kampukset avaavat ovensa uteliaille lukiolaisille 31.10. Koe Kampus! on kurkistus yliopisto-opiskelijan elämään, jota esitellään kiertokäyntien ja tietoiskujen kautta. Tapahtumaan ilmoittautuminen on käynnissä 7.–21.10., mutta kannattaa olla nopea, sillä joillekin kiertokäynneille osallistujamäärä on rajallinen.

Luonnontieteistä kiinnostuneiden kannattaa suunnatta Helsingin yliopiston kampuksille Kumpulaan ja Viikkiin. Kumpulassa toimii matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, missä lukiolaiset pääsevät muun muassa mukaan labrakierroksille ja saavat esittää opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille kinkkisiä kysymyksiä vaikkapa ilmastonmuutoksesta, matemaattisesta mallintamisesta tai Higgsin hiukkasesta.

Viikissä tiedekuntia on peräti neljä: bio- ja ympäristötieteellinen, eläinlääketieteellinen, maatalous-metsätieteellinen ja farmasia ja niissä opiskelua tuodaan tutuksi messutorilla, jossa pääsee haastattelemaan kampuksen opiskelijoita ja henkilökuntaa. Lisäksi tarjolla on tutustumiskierroksia muun muassa eläinsairaalaan, kasvihuoneisiin ja farmasian laboratorioihin.

Tieteen teknisemmästä puolesta kiinnostuneiden kannattaa hypätä Kumpulasta ja Viikistä bussiin numero 506. Tämän tiedelinjaksikin tituleeratun menopelin kyydissä pääsee Espoon Otaniemeen saakka. Siellä sjaitsevat Aalto-yliopiston insinööritieteiden, kemian tekniikan, perustieteiden ja sähkötekniikan korkeakoulut.

Katso lisätiedot Koe Kampus –tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: www.koekampus.fi.

Tapahtuman voi myös raportoida yhtenä Dyna-miitit-tiedeklubina.