Arkistoitu

Kesätöitä nuorille Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman avulla


Keväisesti lämmittävä aurinko viestii jo lähestyvästä kesästä. Moni nuori miettii vielä, mistä voisi saada kesäksi töitä. Tutustu työelämään ja tienaa on koululaisille ja lukiolaisille tarkoitettu harjoitteluohjelma, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle kesätyömahdollisuus.

Kuva: RDECOM / Flickr.com (Creative Commons).

Tutustu työelämään ja tienaa -mallin mukainen harjoitteluaika on kaksi viikkoa. Korvaus jaksosta on 320 euroa. Harjoitteluun sovelletaan säännöllisen työajan pituutta koskevia määräyksiä.

Tutustu työelämään ja tienaa -mallia voidaan käyttää niillä aloilla, joilla sen käytöstä on sovittu. Tutustu aloihin osoitteessa kunkoululoppuu.fi. Kesäharjoitteluohjelman periaatteisiin kuuluu, että nuori etsii työpaikan oma-aloitteisesti. Vaikka yrityksestä tulisikin kielteinen vastaus, nuoren kannattaa kysellä työpaikkoja aktiivisesti.

Yritysten puolestaan on tärkeää olla mukana Tutustu työelämään ja tienaa –ohjelmassa, sillä kesätyön merkitystä nuorelle ei voi korostaa liikaa. Ensimmäisellä työkokemuksella on tärkeä rooli esimerkiksi nuoren koulutus- ja uravalinnoissa.

Lue lisää harjoitteluohjelmasta sekä mukana olevista aloista Kunkoululoppuu.fi-sivustolta.