Arkistoitu

Joulukalenterin 16. luukku: Joulupöydän herkku


Joulukalenteri / Luova pulma - 16.12.2015

Joulun lähestyessä kovaa vauhtia on aika ruveta valmistamaan jouluruokia. Ruokaa voi ajatella myös kemiallisesti. Tiedätkö sinä minkä jouluruuan valmistamiseen tarvitaan natriumhydroksidia ja kaliumkarbonaattia?

Vastaa kysymykseen ja osallistu leffalippujen arvontaan!

Löytyyköhän etsimäämme jouluruokaa tältä lautaselta? Kuva: Ms L / Flickr.com (Creative Commons).

Natriumhydroksidi ja kaliumkarbonaatti ovat kemiallisia yhdisteitä, joilla on pitkät käyttöperinteet ja kansankieliset nimet. Toisesta näistä nimistä onkin helppo johtaa hakemamme joulupöydän herkku. Tai no, herkku ja herkku… Joko tiedät, mikä ruokalaji on kyseessä?

Oikea vastaus: lipeäkala.

Luovan joulukalenterin luukut aukeavat joka päivä aattoon asti. Toisen, kolmannen ja neljännen adventin jälkeen arvotaan kaikkien viikon kysymyksiin oikein vastanneiden kesken leffalippuja.


vastauksia [15]

Lipeäkala.

— 16 12 2015 - 09:33 · #

Lipeäkala

— 16 12 2015 - 09:42 · #

Lipeäkala

— 16 12 2015 - 11:17 · #

lipeäkala

— 16 12 2015 - 12:16 · #

kinkku

— 16 12 2015 - 14:00 · #

lanttulaatikko

— 16 12 2015 - 14:03 · #

Perunalaatikko

— 16 12 2015 - 16:20 · #

Lipeäkala =)

— 16 12 2015 - 17:20 · #

Lipeää ja potaskaa käytetään lipeäkalan valmistuksessa.

— 16 12 2015 - 18:42 · #

Lipeäkala

— 16 12 2015 - 18:46 · #

Lipeäkala

— 16 12 2015 - 19:54 · #

Ne on lipeä ja potaska
ja niistä saadaan lipeäkalaa

— 16 12 2015 - 20:16 · #

lipeäkala

— 16 12 2015 - 21:19 · #

Lanttulaatikko

— 16 12 2015 - 22:47 · #

Lipeäkala ehdoton joulusuosikkini. No soodaa taas voi käyttää piimäkakussakin ellen puhu soopaa.

— 16 12 2015 - 23:12 · #