Dyna-miiteissa perehdytään rikostutkimuksen tieteeseen
Kevätkaudella 2016 Dynamiiteissa syvennytään rikostutkimuksen tieteeseen. Luvassa mukaansatempaavia työpajoja ja mielenkiintoisia luentoja.
Viiltäjä Jack. Kuva: Pekka Isometsä
Ensimmäisessä miitissä maaliskuun alussa yhdistyvät tiede ja taide murhatutkimuksen teemaan. Toisissa työpajoissa taas tutustut kulttuurihäirintään sekä voit testata saisitko kaverisi kiinni valheesta.
Pääset myös tutustumaan siihen, miten röntgensäteilyllä paljastetaan materiaalin nanotason rakenteita sekä pohtimaan rikollisuuden riskitekijöitä ja sitä millaisia rikolliset ovat.
Lisäksi kansainvälisesti tunnettu oikeushammaslääkäri Helena Ranta kertoo miten tietoa hampaista voidaan hyödyntää rikosten tutkinnassa ja rikostilastotieteen luennolla perehdytään forensiikan maailmaan pastori Thomas Bayesin jalanjäljillä.
Dyna-miitit kevät2016
- to 3.3 klo 18 alkaen TAIDE-MURHA-TIEDE työpaja
- ke 9.3 klo 16-18 Tuotteiden alkuperä ja maailmankaupan eettiset kysymykset
- ke 16.3 klo 16-18 Valheenpaljastuskone
- to 31.3 klo 16-18 Rikollisuuden psykologiaa
- ke 20.4 klo 16-18 Oikeushammaslääketiede rikosten tutkinnassa
- ke 11.5 klo 16-18 Real Numb3rs – rikostilastotiedettä
- ke 18.5 klo 16-18 Mitä röntgensäteily paljastaa materiaalista?
Enemmän tietoa miiteistä ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy miittikalenterista. Miitteihin voi ilmoittautua 25.11. alkaen. Ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen ja viimeistään viikkoa ennen.
Valheenpaljastuskoje. Tekijä: Pekka Isometsä
Mikä Dyna-miitti?
Dyna-miitit ovat maksuttomia tapaamisia yläkoululaisille ja lukiolaisille Helsingin seudulla. Miiteissä pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen.
Dyna-miiteissa käsitellään lukukausittain vaihtuvia teemoja. Syyskauden 2015 teemana on avaruus ja keväällä 2016 syvennytään rikosten tutkimiseen. Miitit toimivat yhteisestä teemasta huolimatta itsenäisinä tapaamisina, joten voit yhtälailla ilmoittautua vain yhteen tai kahteen kuin kaikkiinkin.
Miitit pidetään Helsingin yliopistolla, Aalto-yliopistolla, tutkimuslaitoksissa tai yrityksissä Helsingin seudulla. Ne kestävät useimmiten noin 2–3 tuntia.
P.S. Osallistumalla Dyna-miitteihin voit saada lukiossasi soveltavan kurssin suorituksen. Kuinka? Klikkaa tästä ja lue ohjeet.