Arkistoitu

Näytä voimasi!


Näytä voimasi on nuorten tekemä kampanja nuorille. Se on osa WWF:n globaalia uusiutuvan energian kampanjaa, jonka tavoitteena Suomessa on aurinkoenergian edistäminen.

Näytä voimasi -kampanja innostaa nuoria toimimaan oman ympäristönsä ja tulevaisuutensa puolesta. Kampanjan takana on WWF:n luova kampanjatiimi, eli 20 vapaaehtoista nuorta pääkaupunkiseudulta.

“Se on ihan selvää, et näin ei voida jatkaa. Meillä on aika hurja tulevaisuus, jos tätä menoo jatketaan”, toteaa Omppu, yksi tiimiläisistä kampanjan verkkosivuilla. “Mä haluan ravistella ihmisiä, koska Suomessa se on suurimmaksi osin laiskuutta ja kaavoihin kangistumista, et meillä ei oo enempää aurinko- ja tuulivoimaa”, Ella L. jatkaa.

Heidän ja 18 muun nuoren tiimiläisen ansiosta kampanjassa keskeisessä roolissa ovat kaupunkitaiteen moninaiset muodot: ekograffitit, katuliitutaideteokset, musiikki, videot, valokuvat ja flashmobit. Kaikkea tätä hauskaa tekemistä dokumentoidaan ja jaetaan verkkosivulla ja sosiaalisessa mediassa.

Hauskuuden takana ovat kuitenkin tärkeät tavoitteet ja vaihtoehtoisten energiamuotojen näkyvyys – nuoret laativat vetoomuksen aurinkoenergian puolesta, jonka voi allekirjoittaa kampanjan verkkosivuilla ja haastavat kuntia ja yrityksiä vaihtoehtoisten energiamuotojen hyödyntämiseen. Lisäksi kouluja kannustetaan ympäristötyöhön liittyviin tempauksiin. Teemapäiviin löytyy vinkkejä ja materiaaleja kampanjan verkkosivuilta.

Kampanja päättyy 31.3.2014, jolloin nuoret luovuttavat vetoomuksen pääministerille.

Näytä voimasi osoitteessa www.wwf.fi/naytavoimasi sekä Facebookissa, Twitterissä #näytävoimasi ja Instagramissa.